ZINGA - NORSOK-sertifisert

Zinga har NORSOK-godkjenning for behandling av stålkonstruksjoner i maritime miljøer. Dette gir våre kunder en stor trygghet i forhold til behandling av stålkonstruksjoner under de mest ekstreme forhold.

Trykk her for å se testen!

NORSOK-standardene blir utviklet av den norske petroleumsindustrien for å ivareta tilfredsstillende sikkerhet, verdiskapning og kostnadseffektivitet for nåværende og fremtidige utbygginger i petroleumsindustrien. Videre er det meningen at NORSOK-standardene hovedsakelig skal erstatteselskapsspesifikasjoner og retningslinjer i regelverket og vil kunne brukes som referanseverk av disse.

Zinga har NORSOK-godkjenning for behandling av stålkonstruksjoner som skal stå under vann (saltvann). Dette gir våre kunder en stor trygghet i forhold til behandling av store stålkonstruksjoner under de mest ekstreme forhold.

ZINGA sammenlignet med annen sinkholdig maling eller varmgalvanisering

Ikke engang malinger med en relativt høy sinkkonsentrasjon vil gi katodisk beskyttelse. Det har blitt dokumentert og bevist at konsentrasjoner på minst 92% sink i den herdede filmen er nødvendig for å oppnå en fullverdig katodisk beskyttelse. Desverre innholder de fleste sinkmalinger ikke en slik høy konsentrasjon.

De fleste sinkholdige malinger har bare en liten prosentandel sink. Dette er ikke tilstrekkelig til å gi fullverdig katodisk beskyttelse.

ZINGA sin største fordel er at den gir ekte katodisk beskyttelse. ZINGA har et sinkinnhold på 96% i den herdede filmen. I tillegg er ZINGA den eneste formen for flytende galvanisering som er laget av atomiserte sinkpigmenter. Vi bruker termene «zingasering» og «filmgalvanisering» fremfor «kaldgalvanisering» fordi vi vil distansere vårt system fra sinkholdige malinger. Bare påføringsmetodene til ZINGA kan sammenlignes med tradisjonelle malinger, IKKE ZINGA sine beskyttende egenskaper.

ZINGA kontra varmgalvanisering(hot dip)

Beskyttelseslaget etter varmgalvanisering eller såkalt "hot dip" består av 75% sink med en renhetsgrad på 98%. Sinken i varmgalvanisering er ikke atomisert.

Beskyttelseslaget etter påføring av ZINGA består av 96% sink med en renhetsgrad på 99.995%. I tillegg er ZINGA den eneste flytende galvaniseringsmetode som er basert på atomiserte sinkpigmenter. Tester utført av f.eks. «Productivity and Standards Board» i Singapore og «French Maritime Service» viser klart at ZINGA beskytter bedre enn varmgalvanisering(hot dip).

Du er her: Hjem Artikler Zinga-artikler